Hakkımızda

İTBAK A.Ş

Tarihçe

Yapı Araştırma Derneği (YAD)-İnşaat Teknik Değerlendirme ve Bilimsel Araştırma Kurumu İktisadi İşletmesi (İTBAK)’nin bağlı olduğu Yapı Araştırma Derneği (YAD); T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (eski T.C. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD), Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği (YDK)’nin katılımıyla 06/086/079 kütük numarasıyla 02.08.2007 tarihinde kurulmuştur. 06.12.2007 tarihinde yapılan 1. Genel Kurul toplantısında ise faaliyet organları oluşturulmuş ve bir iktisadi işletme kurularak, eski adı Avrupa Teknik Onayı olan Avrupa Teknik Değerlendirmesini (Kalite El Kitabının devamında Avrupa Teknik Değerlendirmesi olarak yer alacaktır) vermek üzere örgütlenmesi kararı verilmiştir. İnşaat Teknik ve Bilimsel Araştırma Kurulu İktisadi İşletmesi 22.04.2008 tarihinde 252592 Sicil Numarası ile tescil edilmiş ve YAD Yönetim Kurulu’nun kararı ile 28.04.2008 tarihinde Ticaret Sicili Gazetesinde yayımlanarak kurulmuştur. Daha sonra Yönetim Kurulu Kararı ile İnşaat Teknik ve Bilimsel Araştırma Kurulu İktisadi İşletmesi unvanı, İnşaat Teknik Değerlendirme ve Bilimsel Araştırma Kurumu (İTBAK) olarak değiştirilerek 13.01.2014 Tarih ve 8484 sayılı Ticaret Sicil Gazetesinde yayımlanmıştır.

Yapı Araştırma Derneği YK’nun almış olduğu kararla iktisadi işletmenin faaliyetlerinin kurulacak yeni anonim şirketine devredilmesine karar verilmiştir. İTBAK A.Ş. 07.01.2019 tarihinde tescil ettirilmiş ve 10.01.2019 tarihinde 9742 nolu Türkiye Ticaret Sicil Gazetesinde yayınlanarak 429112 sicil no ile kurulmuştur. Yine YAD yönetiminin aldığı kararla İktisadi İşletmenin tüm faaliyetleri yeni kurulan İTBAK Anonim Şirketine aktarılmıştır.
İTBAK AŞ.’nin tüm hisseleri 21.05.2019 tarihinden itibaren TSE-Uluslararası Uygunluk Değerlendirme Servisi AŞ.’ne devredilmiştir. İTBAK A.Ş. geçmişten aldığı bilgi birikimi ve deneyimleri ile TEKNİK ONAY faaliyetlerine yeni olanak ve kaynakları ile hedeflerine ulaşmak için çalışmalarını sürdürmektedir.

Misyonumuz

Piyasada kalitesiz ve standart dışı ürünlerin dolaşımını önlemek, piyasa disiplinini sağlamak ve haksız rekabetin önüne geçmek amacı ile Ulusal Teknik Onay (UTO) ile Avrupa Teknik Değerlendirme (ETA) belgeleri vermek, yenilikçi (innovative) ürünlere yönelik ve üreticilerde araştırma geliştirme (ARGE) faaliyetlerinin artmasını sağlamak amacı ile bu tür belgelerin kullanımının yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak, üreticiler için yenilikçi ürünler ve AEGE destekli eğitici dökümentasyon ve standartları oluşturmak, üreticileri her türlü mevzuat hakkında bilgilendirmek, sektörün karşılaştığı sorunların çözümü konusunda ilgili merciler nezdinde girişimlerde bulunmak, ilgili standart ve kriterlerin oluşmasına katkıda bulunmak.

Vizyonumuz

Bugüne kadar yapı sektördeki üreticilere kazandırdığı teknik onaylar ile sektördeki yenilikçi ürünlerin ve araştırma geliştirme faaliyetlerinin en büyük destekçisi olmaya bilimsel bilgi, tarafsız, bağımsız ve gizlilik değerleri ile "teknik onay" faaliyetlerini en idealist teknik uzmanlar ile üst seviyede sürdürmek ve hizmet vermektir.

Kalite Politikası

“Yapı üretim sürecinde rol alan bütün tarafların yeni ürün ve uygulamalara güven duymasının temin edilmesi amacıyla “Ulusal Teknik Onay” ve “Avrupa Teknik Değerlendirmesi” vermek; teknik değerlendirme ve değerlendirmelere göre yapılara ilişkin araştırma geliştirme faaliyetleri yapmak ve yapı sektöründe kalite altyapısını tesis etmektir.”

Organizasyon

Yönetim Kurulu Başkanı

Hüseyin Alper Türedi

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

İlhami Aktürk

Yönetim Kurulu Üyesi

Cengiz Gören​